Спортивні школи Херсонщини мають фінансуватись за рахунок місцевих бюджетів

24 Січня 2016 16:43
fakti.ks.ua

fakti.ks.ua

Спортивні школи Херсонщини мають фінансуватись за рахунок місцевих бюджетів – це одна зі складових реформи децентралізації. Адже саме передача органам місцевого самоврядування додаткових бюджетних повноважень і джерел доходів обумовлюють більші надходження до місцевих бюджетів. Вже з цього року фінансування спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств має здійснюватися не з держбюджету, а за рахунок коштів місцевих бюджетів.

В Херсонській області питання з фінансуванням заробітної плати тренерам за рахунок районного бюджету, на сьогодні, вирішено у Скадовському районі.

«Обдержадміністрація вживає відповідні заходи аби не допустити скорочення тренерського складу та контингенту учнів спортивних шкіл. Так, в Херсоні та районах області також проводиться робота щодо переводу тренерів спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств на фінансування з місцевих бюджетів. Зокрема, зарплатня тренерів, які працюють на відповідних територіях має виплачуватись з бюджету цих територій – зазначає начальник управління молоді і спорту облдержадміністрації Юрій Семченко. – Наша головна мета, аби вихованцям спортивних шкіл було де продовжити свої тренування, а тренери отримували заробітну плату і не відчули на собі ці зміни».

Цього року на Херсонщині на фінансування заробітної плати тренерам спортивних шкіл 4-х фізкультурно-спортивних товариств необхідно 6,4 мільйона гривень. В обласному бюджеті передбачені кошти на заробітну плату працівникам апаратів фізкультурно-спортивних товариств.

За повідомленням прес-служби Херсонської ОДА