Змінилися правила подачі документів на оформлення паспорта для 16-річних херсонців

18 Січня 2016 05:22
socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

До уваги жителів Херсонської області та громадян України, які проживають в АР Крим. З 11 січня 2016 змінилися правила подачі документів на оформлення паспорта громадянина України для громадян, які досягли 16-річного віку.

За законодавством України з 1 січня 2016 року в країні введені оформлення та видача паспорта громадянина України у вигляді пластикової картки (ID – карти). У зв’язку з цим з 11 січня державна міграційна служба почала прийом громадян, які бажають оформити документ нового зразка.

Оформлення нових паспортів відбуватиметься на програмному забезпеченні, яке зараз функціонує для оформлення біометричного закордонного паспорта.

У Херсонській області, крім функціонуючих на сьогодні 7 робочих станцій (у Генічеському, Новотроїцькому, Цюрупинському районах, у м. Нова Каховка та у м. Херсоні), додатково встановлене обладнання ще в 7 районах, а саме: Каланчак, Чаплинка, Скадовськ, Гола Пристань, Велика Олександрівка, Берислав, Каховка. З адресами територіальних підрозділів ДМС в Херсонській області можна ознайомитись тут.

При цьому важливо враховувати, що для оформлення першого паспорта громадянина України по досягненню 16-річного віку, ДИТИНА МАЄ ОСОБИСТО звернутися в територіальний підрозділ міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання та надати свідоцтво про народження.

Присутність дитини є обов’язковою, оскільки при подачі документів здаються біометричні дані.

У ситуації анексії Росією АР Крим, оформлення громадянського паспорта для 16-річних кримчан на території Херсонської області є тепер проблематичним. Про це свідчить велика кількість дзвінків від громадян України з Криму, які надійшли у січні на гарячу лінію з питань адміністративних послуг, яку підтримує МО «Нова генерація».

Адже всі районні відділення міграційної служби, де встановлене обладнання для обробки біометричних даних, вимагають особистої присутності дитини, яка оформляє паспорт. Однак на сьогодні виїзд батькам з дитиною з Криму на територію материкової України для оформлення документів і перетин кордону, є складним питанням.

У зв`язку з цим ВАЖЛИВО ГРОМАДЯНАМ УКРАЇНИ З КРИМУ! За інформацією фахівців гарячої лінії ДМС в Херсонській області батьки можуть самі подати документи в міграційні служби тих районів області, де обладнання для оформлення біометричних паспортів не встановлено. У кількох районах Херсонської області міграційні служби приймають документи за старою процедурою: Великолепетиський, Білозерський, Верхньорогачицький район, Високопільський, Горностаївський, Іванівський та Нижньосірогозький.

Для отримання інформації про адміністративні послуги на території Херсонської області для мешканців Криму працює гаряча лінія МО «Нова генерація» +380503156800 (з 9.00 до 18.00, понеділок-п`ятниця) та надаються письмові консультації на сайті «Соціопростір» (www.socioprostir.org.ua ). Також представлена актуальна інформація про адміністративні послуги на тому ж сайті у розділі «Крим. Адмінпослуги».