У Херсоні презентують просвітницький фотокалендар «Ханська Україна»

24 Грудня 2015 09:50
visnik.ks.ua

visnik.ks.ua

У приміщенні «Конгрес-холу» в м. Херсон по вул. Радянській, 7, 28 грудня 2015 р. о 13:00 відбудеться презентація просвітницького видання – фотокалендаря «Ханська Україна» на 2016 рік.

Фотокалендар присвячений культурній спадщині доби Кримського ханства на теренах Південної України. Видання містить історичні нариси та художні знімки пам’яток і пам’ятних місць, пов’язаних з історією кримських татар в Херсонській, Миколаївській, Одеській областях.

«Ханська Україна» є першим в Україні видавничим проектом, що в загальнодоступній формі освітлює цей маловідомий аспект вітчизняної історії. Автором фотографій та текстів є відомий в Криму історик, письменник та телеведучий Олекса Гайворонський.

Видавничий проект здійснено Кримськотатарським культурно-спортивним центром «Куреш» за підтримки Української Миротворчої Школи. Фотокалендар випущено обмеженим накладом та призначено для розповсюдження на безоплатній основі в освітніх, культурних, наукових закладах, обласних бібліотеках, органах державної влади, іноземних представництвах.

В роздрібний продаж видання не надходитиме.

Заявки від закладів та організацій, що відповідають зазначеним критеріям для безоплатного отримання фотокалендаря, просимо надсилати за адресою kuresh.kherson@gmail.com.

Після презентації відбудеться розіграш фотокалендарей «Ханська Україна» серед гостей.