Через непрофесійність уряду українці безвізовий режим використовуватимуть для заробітчанства, а не для відпочинку, – Томенко

20 Грудня 2015 11:50
telekritika.ua

telekritika.ua

Говорячи про звіт Єврокомісії про готовність України до безвізового режиму, народний депутат Микола Томенко зауважив, що хотілося б, щоб українці мали безвізові умови для відпочинку, а не для заробітчанства в Європі.

«Безвізовий режим – це добра справа, але складається так, що непрофесійність і бездіяльність уряду в соціально-економічній сфері призвела до того, щоб абсолютна більшість громадян скористається цим для виїзду на заробітки, а не на відпочинок», – зазначив М. Томенко черкаським журналістам на ОДТРК «Рось».

Тому, на його думку, владі варто сконцентруватися не на тому, щоб забезпечити європейську економіку дешевою робочою силою та сировиною, а на створенні конкурентної національної економіки, робочих місць із гідною заробітною платнею.

До речі, нагадав Томенко, бюджетні нововведення уряду у сфері науки й освіти призведуть до ще більшого відтоку молодих науковців й учених на роботу за кордон.

«Отож, безвізовий режим – справа добра. Але за умови, коли українці використовуватимуть цей інструмент для відпочинку, мандрівок, оздоровлення, а не для заробітчанства чи виживання», – резюмував Микола Томенко.