У Херсоні запрацював регіональний хаб для переселенців

14 Грудня 2015 08:53
vgoru.org

vgoru.org

Центр, який надаватиме широкий спектр послуг для переселенців із Криму і Донбасу, відкрили з ініціативи «Крим-SOS» та за підтримки Агенції ООН у справах біженців. Тут є пункт прийому і видачі гуманітарної допомоги, пропонують консультації юристів і психологів, проводять різноманітні заняття з дітьми. Як говорять автори проекту, це новий простір для реалізації ідей, зона відпочинку і нових знайомств, місце, де можна обмінятися досвідом та отримати консультацію або реальну допомогу від вузькопрофільних спеціалістів.

«Протягом першого тижня роботи нас відвідали 26 сімей переселенців. Люди переважно звертаються за юридичною допомогою в оформленні чи відновленні документів, отриманні статусу вимушено переміщених осіб, — коментує директор регіонального хабу Катерина Білоконь. — Також затребувана психологічна допомога. Особливий акцент — на роботі з дітьми. Для цього обладнали окрему дитячу кімнату, де кожні вихідні проводять різноманітні майстер-класи, а по четвергах — заняття з англійської мови. Також у цій кімнаті діти можуть просто гратися, доки батьки консультуються у своїх справах, вибирають речі».

За словами Катерини, люди позитивно реагують на їхню роботу, хочуть допомагати. «Буває так, що переселенці, яким уже не підходять якісь дитячі речі за розміром, приносять їх сюди, бо знають, що комусь це може пригодитися, — каже Катерина. — Відгукуються й наші волонтери, несуть те, що необхідно в холодну пору».

Центр «Відкритий простір» знаходиться на вул. Михайловича, 21 і працює без вихідних з 10.00 до 19.00. Для отримання детальнішої інформації можна звертатися за телефоном гарячої лінії: (095) 366 60 64.

Іван АНТИПЕНКО, «День»