Херсонці складали тести FLEX

12 Грудня 2015 14:52
city.kherson.ua

city.kherson.ua

FLEX – це програма, яка сприймається оточуючими як можливість навчатися за кордоном, але для її учасників це щось більше. Це шанс розробити власні стратегії досягнення успіху, знайти свій шлях в суспільстві, і, нарешті, змінити світ на краще. 4 грудня завершився ІІІ тур конкурсного відбору за Програмою молодіжних обмінів для учнів старших класів FLEX. Херсонська гімназія №6 радо вітала 51 претендента зі шкіл міста та області, які за результатами двох попередніх турів виявилися найкращими.

Співробітники організації American Councils провели зустріч, під час якої учасники та їхні батьки дізналися більше інформації про цю програму. У той же день конкурсанти писали два невеликих твори. Протягом тижня складали стандартизований тест з англійської мови та брали участь в індивідуальній співбесіді англійською та рідною мовами, крім цього вони мали змогу продемонструвати свої лідерські вміння у груповій роботі.

Заповнені анкети та інші документи відсилаються до Вашингтону для розгляду незалежною комісією. Фіналісти програми вирушать до Сполучених Штатів Америки у серпні 2016 року, а повернуться в Україну у травні-червні 2017 року.

Без сумніву, самостійна подорож за кордон – унікальний досвід для шістнадцятирічного підлітка стати більш комунікабельним та самостійно вирішувати свої проблеми, навчитися долати культурний шок та швидко звикати до нових обставин, збагатити культурний досвід, навчитися розуміти інших людей та допомогти їм. Вже багато юних херсонців, що змогли пройти суворий відбір, жили в американських родинах та навчалися у школах. Цей досвід їм став у нагоді, коли вони повернулися на батьківщину та обирали майбутню професію.

Джерело: Постфактум