Досвід суфражисток переймали на Херсонщині: Боротьба за права жінок триває!

11 Грудня 2015 08:53
socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

Громадська організація “Інша” та Громадська організація «Режисер.Орг» об’єдналися заради боротьби за права жінок.

Ці дві Херсонські громадські організації розпочали спільний проект «Гендерна рівність мовою кіно». Презентація проекту і перший показ фільму, присвяченого боротьбі жінок за свої права відбувся вже на цьому тижні. Він приурочений до всесвітньої акції «16 днів проти насильства», яка проходить більш ніж в 100 країнах світу.

В Україні ситуація з насильством щодо жінок дуже гостра. Згідно з анонімними дослідженням кожна п’ята жінка була жертвою сексуального насильства або піддавалася нападу з метою згвалтування. Кожна третя українка пережила фізичне, моральне або економічне насильство.

Організатори показу – Леонід Ежуров, Наталя Блок і Марина Усманова вважають, що мова мистецтва, мова кіно через свою емоційність та образність якнайкраще підходить для висвітлення цієї проблеми.

Для першого показу вони обрали фільм «Ангели із залізними зубами» про американських жінок-суфражисток, які боролися за отримання жінками виборчого права. Боротьба була нелегка – з демонстрацій їх розганяли, їх били, оголошували божевільними, кидали у в’язниці.

Після перегляду кіно відбулася дискусія, де глядачі задавали питання, обговорювали, як складаються справи з правами жінок в Україні і в світі.

Vtext

socioprostir.org.ua