У Херсоні “ОПОРА” навчала вимушених переселенок економії енергоресурсів

17 листопадаа 2015 11:30

25296_bigТренінг з енергозбереження для жінок з числа вимушено переміщених осіб провели активісти Громадянської мережі ОПОРА в Херсоні. Під час тренінгу жінки отримали знання, які допомагатимуть їм заощаджувати гроші на комунальних платежах та водночас зберігати енергетичні ресурси та навколишнє середовище. До уваги слухачок була представлена наочна презентація, у якій йшлося про реальні засоби економії у побуті чи в робочих умовах. Також їм були роздані друковані буклети – пам’ятки.

«Зараз багатьом скрутно, коли мова йде про сплату за світло та тепло. Але нам – переселенцям зі Сходу та Криму – економити доводиться майже на всьому. Це складно ще й тому, що раніше багатьом з нас майже не доводилося це робити, якщо порівнювати з теперішнім часом. Наше життя змінилося дуже різко. Багато про що ми не знали. Наприклад, про те, як користуватися пилососом чи холодильником так, щоб не витрачати зайвого, я раніше просто не замислювалась. Зараз – доводиться. Тому цей тренінг для мене дуже корисний», – розповіла одна з учасниць.

«Те, що жінкам, яким довелося залишити власні домівки та опинитися у скрутному положенні, доводиться економити – річ очевидна. Знання про те, як це робити краще, ефективніше, зберігаючи світло, тепло, воду, виявилися для них дуже потрібними», – прокоментувала подію місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.