Студенти Херсонського держуніверситету навчались надавати першу медичну допомогу

11 листопадаа 2015 11:37

9 листопада в Херсонському державному університеті відбулася єдина кураторська година за участі представників Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України (ХОО ТЧХУ).

DSC_1239

На захід завітали студенти факультетів психології, історії та соціології, іноземної філології, перекладознавства, біології, географії і екології, фізичного виховання та спорту.

Розпочала кураторську годину керівник гуманітарного відділу Лариса Жмак, повідомивши присутнім, що в Україні з 9 листопада оголошено «Тиждень безпеки дорожнього руху». Вона наголосила на тому, що аварії на дорогах трапляються, на жаль, дуже часто, але мало хто вміє правильно надавати першу допомогу постраждалим. Тож, аби зробити студентів більш обізнаними у цьому питанні, на захід запросили заступника голови ХОО ТЧХУ Жанну Петріну та тренера з навчання першої домедичної допомоги Тетяну Ларіонову.

Тетяна Миколаївна розповіла студентам про основні принципи надання допомоги учасникам ДТП. Вона наголосила на тому, що ці знання можуть стати у нагоді не тільки тим, хто потрапив або став свідком аварії, а й у повсякденному житті. Протягом заходу присутні не лише мали змогу дізнатися, як не нашкодити  потерпілому та застосувати у наданні першої домедичної допомоги підручні засоби, а й наочно побачити деякі аспекти цього процесу.

Тетяна Ларіонова зауважила, що мета цієї лекції – ознайомлення та зацікавлення, а отримати необхідні навички повним обсягом можна, прослухавши 12-годинний теоретично-практичний курс.

Наприкінці заходу Тетяна Миколаївна звернулася до студентів із проханням не проходити повз людей, які, можливо, потребують невідкладної допомоги, адже навіть своєю небайдужістю іноді можна врятувати чиєсь життя.DSC_1215

Прес-центр ХДУ