У Генічеську пройде засідання Виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар

9 листопадаа 2015 08:26

B855958E-6414-4C37-9805-AFAC8A16B36A_w640_r1_sЧергове засідання Виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар (ВККТ) планують провести в Генічеську Херсонської області. Про це повідомив голова Меджлісу Рефат Чубаров.

«Засідання Виконавчого комітету ВККТ проводиться раз на два місяці. Перше засідання Виконкому ВККТ пройшло в Констанці (Румунія), друге – завершилося сьогодні в Києві, третє засідання планувалося у Варшаві (Польща), але за одностайною думкою членів Виконкому було вирішено третє засідання (січень 2016 року) провести в Генічеську (Херсонська область)», – написав Чубаров у Фейсбуці.

На початку серпня у столиці Туреччини Анкарі відбувся II Всесвітній конгрес кримських татар, на якому обговорювали стан кримських татар на своїй батьківщині – у Криму. Зокрема, в прес-релізі конгресу зазначалося, що 350 тисяч кримських татар, які повернулися після розпаду Радянського Союзу на батьківщину, зараз знову піддаються тоталітарному тиску і знаходяться під загрозою знищення. На форумі був утворений Виконавчий комітет ВККТ.

Після анексії півострова Росією 15 тисяч кримських татар змушені були залишити Крим. Лідерам кримських татар Рефату Чубарову й Мустафі Джемілєву заборонений в’їзд до Криму і Росії строком на п’ять років.