Опалювальний сезон у Новій Каховці досі не розпочався

5 листопадаа 2015 09:25
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Опалювальний сезон на Херсонщині «теоретично» стартувати більше тижня тому, але фактично в другому за значенням місті регіону він не розпочався і досі.

У семи школах, одинадцяти дитячих садках та двох корпусах лікарні Нової Каховки більш-менш комфортну температуру для малюків та хворих вдається підтримувати, лише на повну «розкочегаривши» електрокаміни. Батареї ж у бюджетних закладах холодні, наче крига, оскільки через заборгованість голубе паливо до котельних не подають.

Міський голова Володимир Коваленко підтвердив, що проблема є: заборгованість підприємств-постачальників тепла за газ сягає п’ятнадцять мільйонів гривень. Але виникла вона не з вини споживачів, а через те, що в попередні роки держава не компенсувала різницю між встановленими тарифами та фактичною вартістю послуг, заборгувавши за це комунальникам  навіть більшу суму – сімнадцять мільйонів гривень. «Ми вже звернулися до керівництва облдержадміністрації з проханням прискорити вирішення проблеми. І отримали обіцянку втрутитися, але коли це втручання дасть потрібний результат, невідомо», – наголосив Володимир Коваленко. – Втім, житловий сектор міста без тепла не залишився – його переведення на автономний обігрів завершили раніше».

Втім, без тепла можуть залишитися і власники 169 тисяч приватних будинків у інших містах та селах Херсонщини, котрі теж використовують газ у побуті. Вони заборгували за голубе паливо понад двадцять мільйонів гривень. І тих із них, хто не платив по три місяця й більше, попри всі письмові й усні нагадування, бригади акціонерного товариства «Херсонгаз» тепер масово відрізають від загальної мережі. А за повторне підключення споживачі викладатимуть ще по тисячі гривень, окрім погашення заборгованості.