У Херсоні відкрили меморіальну дошку Ігорю Шпаку, загиблому в АТО

8 Жовтня 2015 10:44
Фото Івана Антипенка, "День"

Фото Івана Антипенка, “День”

Дошку встановили у на будівлі Херсонської гімназії №1, де навчався загиблий. Ігор Шпак перебував у зоні АТО із вересня 2014 року. Він був командиром II розвідувальної групи спеціального призначення окремого загону розвідки східного територіального управління Національної гвардії України. Боєць загинув 24 березня 2015 року при виконанні бойового завдання. Указом Президента Ігорю Шпаку присвоєно орден «За мужність» та ІІІ орден «За мужність» ІІ ступеню (посмертно).

dsc_0027

З нагоди відкриття меморіальної дошки до гімназії завітали рідні, друзі і близькі загиблого. Прийшли товариші по службі, представники влади. Вчителі підготували невелику програму, в ході якої згадували життя Ігоря, юність, і подвиг на службі. До присутніх звернулися міський голова Володимир Миколаєнко, батько загиблого Олег Шпак, військові побратими, викладачі.

dsc_0003

Наприкінці заходу священники Святотроїцького храму в Херсоні освятили відкриту меморіальну дошку і помолилися з присутніми за упокій Ігоря Шпака, а також за мир в Україні.

dsc_0023_0

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора