На одне місце – 10 заявників: у Херсоні закінчився прийом анкет до нової патрульної поліції

8 Жовтня 2015 09:09
БУТИ ПОЛІЦЕЙСЬКИМ — У ТРЕНДІ: В ХЕРСОНІ В ОСТАННІЙ ДЕНЬ ПРИЙНЯЛИ ПОНАД 3 200 АНКЕТ, А У РІВНОМУ ВЧОРА ЗА ПЕРШУ ГОДИНУ РОБОТИ ПУНКТУ ПРИЙОМУ — ПОНАД 160 / ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

БУТИ ПОЛІЦЕЙСЬКИМ — У ТРЕНДІ: В ХЕРСОНІ В ОСТАННІЙ ДЕНЬ ПРИЙНЯЛИ ПОНАД 3 200 АНКЕТ, А У РІВНОМУ ВЧОРА ЗА ПЕРШУ ГОДИНУ РОБОТИ ПУНКТУ ПРИЙОМУ — ПОНАД 160 / ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Набір тривав із 15 вересня до 6 жовтня. Херсон не став містом рекордної кількості охочих служити в поліції, однак конкурс усе одно буде великий. В останній день прийому було зареєстровано понад 3200 анкет. У Херсоні планують добрати 300 поліцейських, а значить на одне місце претендуватимуть близько 10 заявників. Анкети можна було заповнювати особисто та на сайті МВС в електронному форматі. Наразі заявники очікують на відповідь із міністерства, де буде зазначено час і місце збору для проходження перших тестів.

«У ході прийому анкет усе відбувалося спокійно, в робочому режимі. Далі кандидати до нової патрульної служби пройдуть чотири рівні відбору. Спочатку тест на загальний рівень інтелекту, потім військово-лікарська комісія, складання тестів із фізичної підготовки і психологічне тестування, — розповів головний спеціаліст управління кадрового забезпечення УМВС у Херсонській області Олексій АЛЕКСЄЄВ. — Протягом тижня у нас буде нарада щодо початку тестування й термінів. Але проходження всіх етапів займе близько шести тижнів. Далі почнеться безпосередньо навчання, яке триватиме два місяці. Нова поліція у Херсоні з’явиться в кінці січня, максимум — на початку лютого».

У Херсоні до 17 жовтня продовжується набір тренерів для кандидатів у нову патрульну службу. Запрошуються спеціалісти з таких дисциплін, як адміністративна відповідальність та провадження у справах про адміністративні правопорушення, кваліфікація злочинів та засади кримінального провадження, правила дорожнього руху, корупція: протидія та відповідальність, інформаційні технології, професійна етика, права людини, ефективна комунікація, первинна домедична допомога тощо. Додаткову інформацію щодо форми резюме тренера і адресу можна знайти на сайті МВС.

Іван АНТИПЕНКО, «День»