У Херсоні триває школа журналіста-спостерігача

1 Жовтня 2015 10:33
facebook.com

facebook.com

З 30 вересня по 2 жовтня в Херсоні проходить триденна школа журналіста-спостерігача. Цільова аудиторія – журналісти, студенти факультету журналістики, активісти громадських організацій, молодь, яка готова просувати відкритий і активний діалог між громадянами, ЗМІ та політиками під час виборчої кампанії до місцевих рад восени 2015 року.

facebook.com

facebook.com

Школу журналістики організує команда проекту «Херсонські голоси за демократію», який реалізує Херсонський обласний центр «Успішна жінка» у партнерстві з ХОО Комітет Виборців України. Проект покликаний «активізувати» херсонців, зокрема молодь, напередодні місцевих виборів, підвищити рівень їхньої обізнаності та перетворити на свідомих виборців.

Програма

1й День
Ознайомлення з новим Законом про місцеві вибори у розділах:
Місцеві вибори в Україні-2015 та медіа:
• Передвиборна агітація – з прикладами реальних порушень з діючого та минулих виборчих процесів. На що звертати увагу журналісту/ці.
• День виборів – ситуації ризику, ймовірні порушення, приклади порушень минулих виборів та особливості їх виявлення журналістами.

2й День
Особливості висвітлення виборчого процесу журналістами:
• Роль ЗМІ у виборчому процесі – інформування, спеціальне інформування та агітація
• Особливості висвітлення діяльності кандидатів – загрози для журналіста
• Права журналістів –на що журналіст має право та як його захистити (з кейсами з минулих виборів від діючих журналістів)

3-й День
Моделювання дня виборів – рольова гра з моделюванням реальних порушень.

Під час проведення школи журналістики передбачається зустріч з відомими херсонськими журналістами, проведення медіакав’ярні.

Після проведення «Вечірньої школи журналіста-спостерігача» буде оголошено конкурс журналістських робіт, з призами та можливістю опублікування своїх матеріалів в місцевій пресі.

Подія у facebook