Новокаховські театрали підкорили столицю

21 Вересня 2015 11:41
nk-online.tv

nk-online.tv

16-19 вересня  в  Києві відбувся фінальний етап мистецької акції для обдарованих дітей та молоді “Мій Шевченко”-2015, яка була організована Національним музеєм Тараса Шевченка, Президентським фондом Леоніда Кучми «Україна», Благодійним фондом «Шевченків Дім», порталом 1576.ua, Малою академією наук України, Еспресо.TV.

На конкурс надійшло більше 4500 робіт з різних областей України – відео з читанням творів Шевченка, ілюстрацій до його творів, рукописних книг та фото шевченківських місць. Експертною групою було обрано переможців. Серед них – діти з Дніпропетровської, Волинської, Одеської, Хмельницької, Луганської, Тернопільської, Київської, Черкаської, Херсонської областей та  Києва.

Новокаховчани представляли не лише своє місто, а й всю Херсонську область. В номінації читці творів Шевченка: І премію у  старшій віковій категорії виборола Ольга Макарова, вихованка Будинку дитячої творчості, учениця НВК № 2;   ІІ премію у середній віковій категорії виборов  Антон Вознюк,  вихованець Будинку дитячої творчості, учень ЗОШ № 3.

nk-online.tv

nk-online.tv

«Організатори заходу влаштували для переможців справжнє свято, – розповіла організатор Будинку дитячої творчості Ольга Ганжа.  – Фінальний етап мистецької акції “Мій Шевченко” включав в себе, окрім нагородження переможців, відкриття виставки кращих робіт, які були надіслані на конкурс, у Національному музеї Тараса Шевченка, а також серію майстер-класів для читців та художників, екскурсії. А для нас, як для майстрів художнього читання, був організований запис відеороликів на телеканалі «ЕспресоTV». Діти мали змогу відчути себе зірками: з ними спілкувались гримери, перукарі, оператори».

«Взагалі, такі заходи для творчих людей просто необхідні,  – наголошує директор Будинку дитячої творчості Ірина Лісовська. – Спілкування,  обмін досвідом, дружній зв’язок з однолітками. Діти  відчувають свою єдність зі своєю країною та  цілим світом. А  задача  викладачів та батьків допомагати їм в цьому».

Вітаємо наших переможців і їх викладачів! Бажаємо нових творчих злетів, невичерпного натхнення та приголомшливих успіхів!