На Херсонщині переселенцям допомагають відкрити бізнес

16 Вересня 2015 11:01

nadiyshly-koshty_2В області стартував проект «Стабілізаційна підтримка внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад в Україні», який реалізується ГО «Вектор розвитку» в партнерстві зі Службою зайнятості та за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції. Програма передбачає навчання вимушених переселенців із окупованих територій Криму та Донбасу основам ведення власної справи і виділення невеликого стартового капіталу для першого «поштовху».

Дібрані на конкурсній основі учасники проекту пройдуть дводенний безплатний тренінг, спрямований на підвищення знань і навичок  із започаткування та розвитку власного бізнесу та підприємницького мислення. Після цього учасники проекту підготують бізнес-плани на отримання безповоротної грантової допомоги на розвиток самозайнятості (до 900$) або мікропідприємництва (до 2500$). Для участі в проекті необхідно до 20 вересня 2015р. надіслати заповнену заяву-анкету за адресою: 73000, м. Херсон, вул. Тираспольська 12,  офіс 1, ГО «Вектор розвитку». Заповнити анкету он-лайн можна тут.

Як зазначають організатори, наразі вони отримали вже низку заяв, але групи продовжують формуватися, тому зацікавлених осіб закликають бути активнішими і вчасно подавати заявки. «Ми набираємо людей, які хочуть створити робочі місця для себе та для інших. Проект спрямований на підтримку внутрішньо переміщених осіб, але близько 20% заяв можуть бути подані й представниками місцевих громад, — розповідає координатор проекту Ольга Авраменко. — Підприємці виявляють значну увагу до проекту. У нас був острах, що люди, які вже ведуть якийсь бізнес, не захочуть брати в цьому участі. Але ми побачили, що це громадяни з активною життєвою й економічно позицію, які готові допомагати. Вони розуміють, що переселенці — дуже часто цінний людський ресурс, вони мають високий освітній рівень і мотивацію. Люди подають заявки на розвиток різних сфер економіки. Найбільше — торгівля, але є й реабілітологія, сфера послуг, сільське господарство. Для нас  головне — пересвідчитися, що це буде реальна бізнес-ідея, яка забезпечить хоча б одне робоче місце, а галузі ми не регламентуємо».

Зв’язатися з організаторами та дізнатися деталі проекту можна через електронну пошту (khersonvektorrozvytku@gmail.com) або за телефоном 05070 74 684.

Іван АНТИПЕНКО, «День»