Про ціни та тарифи на Херсонщині

11 Вересня 2015 09:50
businessua.com

businessua.com

На споживчому ринку області у серпні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 1,1%. Найбільше подешевшали фрукти та овочі (на 14,7% та 12,5% відповідно). Борошно пшеничне знизилось в ціні на 4,6%. Крім того, на 1,3–0,2% стали дешевше коштувати кисломолочна продукція, безалкогольні напої, рис, сир і м’який сир (творог), макаронні вироби, риба та продукти з риби, масло та хліб. Водночас з цим, на 5,9–1,7% подорожчали цукор, свинина, яйця, крупи гречані, м’ясо птиці, молоко, сметана та яловичина.

Алкогольні напої стали дорожчими на 0,8%, тютюнові вироби ­– на 0,2%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива залишились без змін.

Зниження цін (тарифів) у сфері охорони здоров’я на 0,4% відбулось, в першу чергу, за рахунок подешевшання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання (на 1%).

У транспортній сфері ціни (тарифи) знизились на 0,4%, що, насамперед, було спричинено зменшенням вартості палива та мастил (на 1,2%).

На 3,6–0,8% подешевшали одяг і взуття, різні товари та послуги, послуги зв’язку, послуги відпочинку і культури. При цьому, на 1,2% подорожчали предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла. Також, на 0,3% та 0,1% зросла вартість послуг ресторанів та готелів і послуг закладів освіти.

За матеріалами Головного управління статистики в Херсонській області