У Херсоні побудують новий стадіон

8 Вересня 2015 09:36

footballУЄФА, в рамках програми “хет-трик”, профінансує будівництво стадіону в Херсоні, який стане домашньою ареною сімферопольської “Таврії”. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ФК “Таврія”.

За попередньою інформацією завдяки програмі УЄФА “хет-трик”, яка почала своє існування з 2003 року, стадіон у Херсоні вартістю десять мільйонів євро буде розрахований на п’ять тисяч місць.

Арена повинна з’явитися на базі зруйнованого стадіону “Спартак” – там планується зробити не тільки стадіон, який відповідає вимогам Прем’єр-ліги, але і невеликий повнорозмірний стадіон зі штучним покриттям для команд U-21 і U-19, а також для проведення міських та обласних змагань.

Програма “хет-трик” передбачає передачу землі під стадіон у власність обласної федерації футболу. Відразу після вирішення даного питання – розпочнеться будівництво/реконструкція арени “Спартак”, який менш ніж через рік має прийняти матчі Прем’єр-ліги.

Відзначимо, що за програмою від УЄФА в тринадцяти областях України вже будуються стадіони місткістю до 1000 місць, з адмінбудинком, освітленням і стоянками для автомобілів. А у Житомирі проводиться будівництво 5-тисячника вартістю  10 мільйонів євро.

Нагадаємо, що у зв’язку з анексією Криму Росією, ФФУ доручила віце-президенту Сергію Куніцину розробити план заходів щодо відновлення ФК “Таврія”, який практично припинив своє існування в середині 2014 року.

С.Куніцин повідомив про готовність клуба повноцінно виступати у майбутньому сезоні, адже на даний момент є позитивні зрушення зі спонсором команди.