У принциповому поєдинку херсонський «Кристал» здолав «Кремінь»

7 Вересня 2015 07:20

000000000

Напередодні матчу обидві команди мали низку невдач. Після вдалого старту «Кристал» зазнав трьох поспіль поразок у чемпіонаті і вибув із Кубка. А «Кремінь» взагалі стартував слабко, набравши в попередніх шести турах лише шість очок. Херсонці прагнули виправитися перед власними трибунами за гірку поразку від «Миру», а ще більше – перервати безвиграшну серію з «Кременем», яка налічує вже три роки. Символічно, що рівно рік тому, 6 вересня, «Кристал» грав саме з кременчужанами. Тоді підопічні Сергія Шевцова поступилися 0:2. Цього разу господарі виглядали краще і заслужено перемогли.

24

«Кристал» почав демонструвати перевагу вже в дебюті. Господарі взяли м’яч під контроль, створили кілька гострих атак флангами. На 10-й хвилині Барладим обігрався з Цоєм, увійшов до карної зони, але з вигідної позиції пробив неточно. Незабаром Цой спробував пробити сам, однак удар прийшовся в руки Олійнику.

Та вже в середині тайму «Кристал» повів у рахунку. Михайленко закинув з центра поля на Білоусова, той виборов м’яч у захисника і класно переграв воротаря, пробивши над ним.

Гості «розкачувалися» довго, не могли організувати бодай натяк на гольовий момент. Було кілька стандартів і дальніх ударів, але все це не становило реальної загрози воротам херсонців. Правда, у верхових дуелях «Кремінь» виглядав краще за рахунок габаритних гравців.

Тим часом «Кристал» дотиснув суперника під завісу першого тайму. Мартян красиво пробивав з лівої у верхній кут, але Олійник парирував на кутовий. Після розіграшу корнера Цой навісив на дальню стійку, куди влетів Михайленко і головою розстріляв захист «Кременя».

По перерві гості вирішили будь що відігратись і пішли в наступ великими силами. Після серії навісних передач до штрафного майданчика херсонців, один пас знайшов адресата. На 57-й хвилині Курелєх подав, а Тимченко пробив у верхній кут. Касперович не дотягнувся, хоча удар був несильним. За кілька хвилин Гордя пробив із хорошої позиції зі стандарту – вище воріт. Незабаром «Кремінь» потурбував кіпера херсонців дальніми ударами, але тут Касперович упорався без проблем.

У відповідь «Кристал» організував швидкий контрвипад, в ході якого Білоусова збили у карній зоні. Пенальті впевнено реалізував Ленський. Цей момент і став переломним у грі, адже господарі швидко відновили перевагу у два голи і не дали кременчужанам розвинути успіх на куражі.

Але гості старалися відігратися до фінального свистка. Команда Ященка пішла в наступ на останніх хвилинах. Навіть Олійник ходив допомагати партнерам на кутовий. «Кремінь» все ж скоротив відставання. Навіс Апришка із кутового головою замкнув Шершень. На 89-й хвилині «Кристал» міг забивати четвертий м’яч, але Гливий, після пасу Білоусова, не переграв Олійника з кількох метрів.

Втім, «Кристал» надійно зіграв у захисті на останніх хвилинах і здобув важливі три очки. Херсонці переривають прикру серію поразок (як у чемпіонаті, так і від «Кременя» зокрема) і готуються до матчів з «Колосом» та «Інгульцем». Матчі з лідерами стануть певним іспитом, який покаже, на скільки команда Сергія Шевцова готова боротися за високі місця у цьому чемпіонаті.

25

Чемпіонат України

Друга ліга

7 тур

 «Кристал» – «Кремінь» – 3:2 (2:0).

6 вересня, м. Херсон, стадіон «Кристал», 17:00. Глядачів: 1100

Головний арбітр: Олександр Сахно (Київська обл.).
Асистенти головного арбітра:
Юрій Вшневський (Київська обл.), Дмитро Запороженко (Запоріжжя).
Четвертий арбітр: Владислав Онищенко (Херсон).
Спостерігач арбітражу: М. С. Васюта (Рівне).

«Кристал»: Касперович, Хомутов, Бічевой, Поплавка, Худченко, Ленський, Цой (Сальвай 90+3), Михайленко, Білоусов (Овчінніков, 88) Мартян (Гливий, 76), Барладим.
Запасні: Чакляров, Берест, Фетісов, І. Шевцов.
Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

«Кремінь»: Олійник, Кунєв (Стрельцов, 46), Логінов, Шершень, Курелєх, Апришко, Піскун (Тертишний, 68), Ченбай, Степанчук (Бажан, 57), Гордя, Тимченко.
Запасні: Онопко, Пасічниченко, Ховбоша, Остапенко.
Тренер: Сергій ЯЩЕНКО.

Голи: Білоусов (21), Михайленко (43), Ленський (65 – пен.) – Тимченко (57), Шершень (75).
Попередження: Поплавка (25, 90 – вилучення), Худченко (62) – Степанчук (50), Тертишний (84), Тимченко (90+5).

ФК «Кристал»