На Херсонщині тисячі земляків прийшли на похорон загиблого нацгвардійця під Радою [Відео]

4 Вересня 2015 07:09

На Херсонщині 3 вересня поховали першого загиблого під Верховною Радою бійця Нацгвардії Ігоря Дебріна. Хлопцю було лише 25 років.

unn.com.ua

unn.com.ua

На похорон прийшло декілька тисяч людей. В останню путь Ігоря проводжали всім селом Зміївка. Бійця відспівали у лютеранській кірсі. Попри тридцятиградусну спеку тут зібралися понад дві тисячі людей. Ті, хто знали загиблого особисто, згадують його як світлу, щиру і безвідмовну людину.

Віддати останню шану загиблому товаришу з Київщини прибули строковики військової частини Національної гвардії. Максим Зубченко дружив з Ігорем від початку призову. Був поряд із ним під парламентом того фатального дня. Солдат згадує, як у перші хвилини після вибуху намагався врятувати товариша.

Батькам загиблого передали орден “За мужність” третього ступеню. Нагороди Ігор Дербін удостоєний посмертно. Родина також отримає пільги і виплати, як за втрату годувальника внаслідок бойових дій. Поховали Ігоря Дебріна зі всіма військовими почестями. Цвинтар зовсім поряд з вулицею, де він жив.

Нагадаємо, 31 серпня внаслідок кривавих сутичок під стінами парламенту загинуло троє бійців Нацгвардії, більше сотні зазнали поранень.

unn.com.ua

unn.com.ua