Микола Томенко: “Сьогоднішній «день Сенегалу» у Верховній Раді – свідчення парламентської кризи”

3 Вересня 2015 09:10
112.ua

112.ua

«Цілком очевидно: вже другий день нової сесії парламент фактично не працює. Так, вчора був переглянутий порядок денний і не розглядався жоден законопроект, а сьогодні із шести питань – три присвячені ратифікації міжнародних угод із Республікою Сенегал, посольства якої, до речі, в Україні досі немає», – зауважив народний депутат України Микола Томенко під час свого виступу в парламенті.

«Через такий характер роботи, а точніше – бездіяльності парламенту, після того, як було пафосно заявлено, що парламент не йде у відпустку, а все літо працює, виникають питання: чому законопроекти, підготовлені Комітетами, не розглядаються, чому «реформаторські» законопроекти Уряду, який вимагає від нас їх якнайшвидшого ухвалювання, не виносяться на голосування? Очевидно, відповідь зрозуміла: є реальна парламентська криза як в коаліції, так і в цілому у парламенті, і тривають кулуарні політичні домовленості про майбутнє коаліції», – зазначив М. Томенко.

Через це керівництво ВР не ризикує виносити на голосування так звані «серйозні» законопроекти. «Але якщо немає голосів під урядові законопроекти, то існує ціла низка важливих законопроектів, на ухвалення яких очікує і екологічна, і освітня, і загалом – гуманітарна галузь», – зауважив народний депутат.

У зв’язку з цим Микола Томенко закликав керівництво Верховної Ради не чекати міжнародних експертів чи «нобелівських лауреатів з права», яких ніколи не існувало, а самим почати організовувати роботу ВР, щоб в парламенті кожен день був днем України, а не лише днем Сенегалу, як сьогодні.