Херсонщина прийматиме учасників міжнародного проекту «TEMPUS CruiseT»

31 Серпня 2015 10:26
visitkherson.gov.ua

visitkherson.gov.ua

З 05 по 13 вересня 2015 року на Херсонщині відбудеться міжнародна зустріч та літня школа учасників проекту «Cruise-T» «Мережа спеціалізованих центрів з підтримки та розвитку круїзного туризму в Чорноморському регіоні» в рамках Програми Європейської Комісії «TEMPUS».

Проект реалізується Херсонським державним університетом за сприяння Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів обласної державної адміністрації.

Участь у заходах в рамках реалізації проекту «Cruise-T» візьмуть проектні команди ЄС, Грузії та України, викладачі та студенти Херсонського державного університету, науковці, представники туристичного бізнесу області, ЗМІ.

В рамках програми проекту відбудеться пленарна частина та брифінг-конференція за участю керівництва обласної державної адміністрації та організаторів проекту, воркшопи за різними напрямками в сфері туризму, навчальні семінари, робота «Літньої школи», також учасники проекту матимуть змогу відвідати об’єкти туристичної інфраструктури на території Голопристанського, Скадовського, Цюрупинського та Чаплинського районів, міст Нова Каховка, Херсон.

Програма Європейського Союзу (ЄС) TEMPUS направлена на сприяння модернізації вищої освіти і встановлення співробітництва з країнами-сусідами. Програма TEMPUS підтримує введення інновацій в освітні програми і визначає міри по структурному розвитку в різних умовах отримання вищої освіти в країнах, що є сусідами з ЄС.

Проект Cruise-T переслідує цілі Європейської Політики сусідства (ЄПС), передбачає регіональні та національні пріоритети програми ТЕМПУС для Грузії та України, a також сприяє розвитку і зміцненню зовнішньої співпраці зі східноєвропейськими сусідніми державами та внутрішньо-регіональної кооперації між країнами Чорноморського регіону в галузі туризму.

Результатом реалізації проекту має бути посилення співпраці між університетами, компаніями, асоціаціями та громадськими організаціями туристичного сектору причорноморських країн, зокрема Грузії та України, та розробка ринкових туристичних продуктів у цьому напрямку.

Детальну інформацію про проект TEMPUS CruiseT можна знайти на сайті: http://www.blacksea-cruises.com.