Селяни самотужки взялись асфальтувати дорогу на Херсонщині

27 Серпня 2015 08:10
unn.com.ua

unn.com.ua

На Херсонщині селяни самотужки ремонтують дорогу у свої населені пункти, повідомляє УНН.

Близько 50-ти жителів сіл Козачі Лагері та Кринки з самого ранку ремонтують дорогу, яка веде до їхніх сіл. За словами селян, дорогу розбили вантажівки.

unn.com.ua

unn.com.ua

“Перед тим, як почати щось робити, ми звернулись до обласного Автодору для того, щоб вони нам надали пояснення, чи збираються вони в перспективі робити цю ділянку. Нам відповіли, що грошей немає і запропонували звернутися до сільського бюджету. В сільраді нам відповіли, що дана ділянка не на балансі сільради. Односельці цією дорогою користуються щоденно, тому вирішили не чекати дій влади, а самотужки зробити собі дорогу” – розповів член громадської організації «Козацька Варта» Андрій Мицик.

Селяни обробляють ями, надають їм прямокутної форми, засипають щебенем, обробляють бітумом, а далі їх закатують 5 сантиметровим шаром асфальту.

На ремонт дороги зібрали кошти жителі Козачих Лагерів та Кринків. Назбирали понад 80 тисяч гривень. На ці гроші закупили матеріали та взяли в оренду машини.

Дозвіл на виконання робіт активісти отримали в Автодорі. Там їм надали в оренду техніку та трьох спеціалістів, під керівництвом яких селяни працюють.

Роботи протривають щонайменше три дні.

unn.com.ua

unn.com.ua

unn.com.ua

unn.com.ua

unn.com.ua

unn.com.ua