Про конституційний лохотрон-2015 і нобелівських лауреатів Гройсмана, – Томенко

21 Серпня 2015 16:25
gazeta.ua

gazeta.ua

Коментуючи пропозицію Голови Верховної Ради В. Гройсмана після голосування у першому читанні законопроекту про внесення змін до Конституції в частині децентралізації запросити найкращих міжнародних фахівців у галузі права та нобелевських лауреатів для того, щоб допомогти знайти 300 голосів у парламенті, народний депутат Микола Томенко звернув увагу на те, що Нобелівської премії в галузі права ніколи не існувало.

З 1900 року встановлено премії в галузі фізики, хімії,медицини і фізіології, літератури й захисту миру. З 1969 року – з економіки, пише він у своєму блозі на «Обозревателе».

«Але навіть не це головне у нинішньому конституційному лохотроні. Головне те, що запропонований варіант конституційної дискусії НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ можливості внесення будь-яких поправок, а отже – й змін до президентського тексту», – зазначає М. Томенко.

Тобто, після відповідного рішення Конституційного Суду, який схвалив проект змін та не висловив застережень (окремі думки 4 членів КС не будуть тлумачити як застереження), та після голосування у парламенті за попереднє його схвалення 31 серпня зміни до законопроекту вже не можна вносити

«Така от конституційна дискусія: поговорити можна, а змінити – ні!», – підсумовує народний депутат.

Він також нагадує, він не голосував за ці конституційні зміни і голосувати не буде. «Водночас робитиму все, щоб влада спочатку навчилася дотримуватись чинної Конституції, а вже потім – змінювала її», – зазначає М. Томенко.