На Арабатській стрілці – туристичний бум

5 Серпня 2015 12:22
27032015_30

Арабатська стрілка

Приморська курортна Арабатська стрілка, розташована у межуючому з Кримом Генічеському районі Херсонщини, наразі переповнена відпочивальниками.

Про це заявив журналістам під час відвідання Арабатської стрілки голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні Арабатська стрілка переповнена відпочивальниками. Відпочивальники – з усіх регіонів України, з Білорусі. Є машини з іноземними номерами – німецькими, польськими, чеськими. І жоден відпочивальник не може побачити цього року присутності військових на території Арабатської стрілки. А це дорогого коштує. Тому що ці об’єкти (військові – ред.) добре замасковані, зроблені так, щоб не доставляти незручностей відпочивальникам”, – розповів Воробйов.

Як наголосив голова РДА, наразі відзначають, що такий великий наплив відпочивальників на Арабатську стрілку був лише 5 років тому.

“Сьогодні Арабатська стрілка реально переповнена. Знайти вільний двомісний номер з кондиціонером та іншими зручностями практично дуже складно. До кінця сезону усе розписано. Це говорить про те, що люди повірили у спокій в районі”, – сказав очільник району.

До речі, є цього року відпочивальники на Арабатській стрілці також і з Російської Федерації, у чому журналісти змогли переконатись, відвідавши, за власною ініціативою, один із місцевих пансіонатів.

Як повідомлялось, минулий курортний сезон на Арабатській стрілці Херсонщини виявився проблемним. Багато місцевих пансіонатів і баз відпочинку були ледве заповненими. Відпочивальників лякала присутність на Арабатській стрілці українських вояків, присутність тут важкої військової техніки, а також загроза можливого початку російської агресії на півдні Херсонщини.