Виші завершили прийом документів від абітурієнтів

4 Серпня 2015 11:44
osvita.ua

osvita.ua

Прийом документів від абітурієнтів, які вступають у вищі навчальні заклади на основі повної загальної середньої освіти та подають для вступу результати зовнішнього незалежного оцінювання, було завершено 2 серпня.

У 2015 році абітурієнти мали можливість подати документи у п’ять вищих навчальних закладів та на три спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей).

Після завершення прийому документів у вищих навчальних закладах має бути сформований рейтинговий список вступників, на підставі якого кращим абітурієнтам будуть запропоновані місця навчання за кошти державного бюджету.

Рейтинговий список вступників, які вступають до ВНЗ для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та ступеня бакалавра (магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення буде оприлюднено не пізніше 12.00 години 06 серпня.

Вступники повинні виконати вимоги до зарахування на місця державного замовлення до 18.00 години 10 серпня.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням відбудеться не пізніше 12.00 години 11 серпня.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт) має відбутися не пізніше 17 серпня 2015 року.

Як відомо, у зв’язку з деякими технічними проблемами, що виникли в Українському центрі оцінювання якості освіти, у Міністерстві освіти і науки було ухвалено рішення про перенесення строків вступної кампанії. Зокрема, на два дні перенесено строки прийому заяв від абітурієнтів, строки оприлюднення рейтингового списку вступників, а також строки виконання вступниками вимог до зарахування.

Джерело: osvita.ua