Прикордонники зупинили контрабандне перевезення до Криму 69 тисяч тонн металобрухту

2 Серпня 2015 15:28

9granica1На виконання завдань, визначених Президентом та Урядом України, оперативно-розшукові підрозділи Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України продовжують виконувати завдання з недопущення незаконного переміщення до тимчасово окупованої території АР Крим товарів і вантажів із використанням схем підробки товаросупровідних документів, повідомляє прес-служба ДПСУ.

Так, лише протягом цього тижня за результатами комплексних перевірок на ділянці відповідальності регіонального управління офіцери оперативних підрозділів прикордонного відомства, за сприяння співробітників по боротьбі з економічними злочинами УМВС України в Херсонській області,  припинили пропуск 14 залізничних вагонів із брухтом  чорних металів загальною вагою 772 тонни та встановили, що зацікавлені особи намагались вивезти даний вантаж без відповідних дозвільних документів. Крім того прикордонниками було направлено повідомлення до УМВС України в Херсонській області за фактом вчинення службової недбалості службовими особами Херсонської митниці ДФС під час здійснення митного оформлення  брухту чорних металів до ВЕЗ «Крим». Наразі по даному випадку відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування. Загалом, у такий спосіб зловмисники планували перемістити до тимчасово окупованої території АР Крим  69 тисяч тонн металобрухту.

На сьогодні найбільш поширеною схемою організації незаконного переміщення товарів і вантажів до Криму залишається використання подвійного пакету товаросупровідних документів. Під виглядом перевезення товарів до Криму їх в подальшому транспортують на підставі інших документів на територію Російської Федерації. Так лише з початку 2015 року прикордонники попередили 26 спроб, за результатами документування яких слідчими підрозділами відкрито кримінальні провадження.