Тимчасовий кордон із Кримом «зачищають» від контрабандистів та хабарників

31 Липня 2015 11:23
dpsu.gov.ua

dpsu.gov.ua

Вантажівку зі схованкою виявили на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чаплинка» бійці Херсонського прикордонного загону.

Мешканець Чаплинського району Херсонщини намагався перетнути тимчасовий кордон на своїй «ГАЗелі», але прикордонників насторожило, що машина виглядає порожньою, а між тим добряче «присідає» на колеса. Під час поглибленого огляду у її вантажному відсіку виявили подвійну стінку, за якою знайшли п’ять коров’ячих туш. Щойно це сталося, до пункту примчав мешканець АР Крим, який без довгих розмов запропонував прикордонникам пропустити машину за «премію» у сумі 4900 гривень готівкою. Та його спіткало гірке розчарування: на водія «ГАЗелі» склали протокол за спробу перевезення партії м’яса без жодних супровідних документів. А його спільника передали до міліції, повідомив прес-секретар Херсонського прикордонного загону майор Максим Сорока. За спробу дати хабара посадовцям ДПСУ затриманий постане перед судом.

Цікава подробиця: щойно у Херсонському прикордонному загоні пообіцяли преміювати підлеглих за документування кожної спроби хабара, як випадки викриття ними хабарників надзвичайно почастішали. Того ж дня на тимчасовому кордоні з Кримом зафіксували ще три спроби передати прикордонникам незаконну винагороду на суму від двохсот гривень до двохсот доларів США. Валюту запропонував 39-річний громадянин Сирії, котрий намагався потрапити до Криму з материкової України без спеціального дозволу.