Херсонський «Кристал» здобув вольову перемогу над чернівчанами

27 Липня 2015 11:23
fckristal.com

fckristal.com

У першому турі херсонці здобувають вольову перемогу над чернівчанами.

У спекотний липневий день херсонський «Кристал» стартував у чемпіонаті України в другій лізі сезону 2015-2016. У суперники нам дісталася чернівецька «Буковина», яка щойно змінила прописку, залишивши першу лігу. Обидва суперники старалися показати хорошу змістовну гру. «Кристалові» важливо було відчути свої сили з серйозним конкурентом, а гості з першого туру бажають довести, що достойні повернення до першого дивізіону.

fckristal.com

fckristal.com

Стартові хвилини гри були насиченими на швидкі взаємні атаки. Одну з них господарі завершили красивим голом у виконанні Сергія Цоя. Щойно отримавши нагороду від ПФЛ за кращий гол у минулому сезоні, наш капітан, схоже, вирішив потрапити в цю номінацію знову. Сергій використав блискучий пас від Ленського із центральної зони, за мить побачив, що Мусієнко далеко вийшов із воріт і «черпаком» закинув йому м’яча «за комір».

fckristal.com

fckristal.com

За кілька хвилин гості відповіли гострим ударом-прострілом Луцюка з правого флангу. Та в цьому епізоді надійно зіграв Касперович. Взаємні випади команд змагались у гостроті і креативності. Одним з кращих був прохід Мартян з правої зони. Віктор обіграв чотирьох суперників, вийшов на ударну позицію, але пробив неточно.

Ще один класний момент після вдало розіграної контратаки не використав Козаченко. Переклавши м’яча під ударну праву, Сергій намагався переграти кіпера гостей обвідним ударом. Мусієнко тут продемонстрував хорошу реакцію і в стрибку парирував удар нашого нападника.

fckristal.com

fckristal.com

Гарячіше в усіх смислах стало в другому таймі. Градус боротьби був вище за показники на термометрах, тож суперники не поступалися в індивідуальних дуелях, ішли у жорсткі зіткнення. Одне з таких змусило Сергія Шевцова замінити Романа Ленського ще в першій половині гри. Лідер «Кристала» отримав травму голови і покинув поле під оплески трибун.

Поступово гості заволоділи ініціативою в атаці, змусили «Кристал» діяти від борони. У херсонців у лінії захисту цього разу грали троє новачків. Не все вдавалося їм одразу, помітний брак зіграності. Цим скористалися досвідчені гості. Під час чергової флангової атаки, оборонці не зберегли м’яча для своїх партнерів, а чернівчани розіграли простеньку комбінацію поблизу воріт Касперовича і з близької відстані Осадчий зрівняв рахунок.

fckristal.com

fckristal.com

Після пропущеного м’яча господарі дещо оживилися в атаці, але ненадовго. «Буковина» діяла «першим» номером, змусивши «Кристал» шукати шансів у контрнаступах. Якраз ці нагоди херсонці й використали сповна, аби добитися успішного результату. Надійно зігравши в захисті до кінця гри, наша команда провела пару хороших атак, які завершилися взяттям воріт.

На 84-й хвилині, після розіграшу кутового, атака господарів розвилась другим темпом, а у частоколі ніг у штрафному майданчику «Буковини» найкраще розібрався Андрій Барладим, який сильно пробив під поперечину – 2:1.

Після цього важливо було зберегти перевагу. Але кристалівці вирішили, що перша гра сезону має бути видовищнішою. У компенсований арбітром час на поле вийшов юний новачок херсонської команди Ілля Шевцов. Щойно вступивши у гру, він узяв участь у гольовій атаці і віддав прострільну передачу уздовж воріт на Івана Гливого, який упевнено переграв Мусієнка у ближньому бою.

Рахунок 3:1 протримався до фінального свистка. «Кристал» витримав натиск гостей і реалізував свої шанси у контратака. Красива перемога над сильним суперником у першому турі – важливий крок для нашої команди. Так тримати!

ФК «Кристал»

Чемпіонат України

Друга ліга

1 тур

«Кристал» – «Буковина» – 3:1 (1:0).

26 липня, м. Херсон, стадіон «Кристал», 18:00.

Судді: Копієвський В., Беркут О., Семенов А., Сальніков П.

Спостерігач арбітражу: Звягінцев В.

«Кристал»: Касперович, Бічевой, Хомутов, Худченко, Поплавка, Ленський (Барладим, 28), Михайленко, Козаченко (Гливий, 46), Цой, Мартян, Білоусов (І. Шевцов, 90+1).
Запасні: Чакляров, Сальвай, Берест.
Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

«Буковина»: Мусієнко, Майданевич, Темерівський, Осадчий, Королянчук (Якубов, 61), Маковійчук, Луцюк, Ряшко, Рафальський, Батрак (Овчар, 33), Красов (Сивка, 54).
Запасні: Мельниченко, Лах.
Тренер: Віктор МГЛИНЕЦЬ.

Голи: Цой (3), Барладим (84), Гливий (90+1) – Осадчий (71).
Попередження:
Білоусов (60) – Ряшко (33), Красов (49), Маковійчук (78).