Херсонщину відвідали понад 340 тисяч туристів

25 Липня 2015 11:43

1c4d3fa-kherson-0974Про це повідомляє Департамент зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації. За його даними, на початок липня поточного року Херсонську область відвідало понад 340 тисяч туристів, екскурсантів та відпочивальників, що значно більше порівняно з аналогічним періодом минулого року (у 2014 році – 180 тисяч осіб).

Здебільшого туристи їдуть на морські узбережжя. Так, заповнюваність закладів відпочинку та оздоровлення в середньому становить близько 60%. В Генічеському районі на Арабатській Стрілці – 40%, в смт Залізний Порт – 50%. Найбільшою популярністю на Чорноморському узбережжі користується місто-курорт Скадовськ, заповнюваність закладів відпочинку якого становить орієнтовно 70%.

Окрім того, гості Херсонської області активно відвідують об’єкти зеленого туризму та заповідники. На 1 липня в біосферному заповіднику «Асканія Нова» побувало більше 25 тисяч туристів. Близько 5 тисяч осіб відвідали національні природні парки «Джарилгацький», «Азово-Сиваський» та «Олешківські піски». Найпопулярнішим місцем зеленого туризму є історико-розважальний комплекс «Зелені хутори Таврії», до якого завітало вже близько 11 тисяч людей.

Іван АНТИПЕНКО, “День”