Микола Томенко: Хитра піар-формула «ні канікул, ні роботи» пришвидшує ідею дострокового розпуску парламенту

12 Липня 2015 16:18

tomenko8Коментуючи ужгородським журналістам, як буде далі працювати парламент, зокрема, ідею скасування так званих «літніх канікул», народний депутат України Микола Томенко сказав, що ця унікальна піар-пропозиція Голови Верховної Ради нагадує більшовицький лозунг «ни мира, ни войны, а армию распустить».

Тобто, на його думку, суть цієї хитрої формули полягає в тому, що парламент і не відпочиває, і не працює. А це, в свою чергу, пришвидшує ідею дострокового розпуску парламенту.

«З точки зору піар-пропозиції, це виглядає нібито симпатично: Голова ВР «змушує» депутатів працювати, а вони «не хочуть». Насправді проблема полягає не в тому, скільки працювати, а в тому, ЯК працювати», – вважає народний депутат.

«Якщо керівництво Верховної Ради не здатне підготувати жодного засідання належним чином, щоби порядок денний був відомий хоча би за день, а потім не змінювався під час засідань (я вже не кажу про тижневий графік роботи, який, згідно з Регламентом, мусить бути заздалегідь визначений і відомий), коли керівництво парламенту не може забезпечити нормальний початок відкриття сесії, відповідно, о 10-й чи 16-й годині, то жоден додатковий день безтолкової нерегламентної роботи парламенту не рятує ситуацію», – вважає Микола Томенко.

На його думку, ситуацію врятує лише повернення роботи парламенту в конституційне, правове, регламентне поле.

Підсумовуючи, Микола Томенко зазначив, що так звана «піар-парламентська робота» себе вичерпала. «Можна робити різкі заяви, влаштовувати клоунади, театральні постановки, але все це не забезпечить необхідної ефективності роботи. Єдине, що треба, – просто навчитися працювати відповідно до Закону, так, щоб всі депутати заздалегідь знали, які питання вони мають розглядати, мали можливість до них підготуватися, і таким чином забезпечити результативну та ефективну роботу парламенту», – зазначив М. Томенко.