З Херсона до Києва можна буде дістатись літаком

11 Липня 2015 17:15
www.ipukr.com

www.ipukr.com

На тринадцяте липня запланований початок регулярних авіарейсів «Херсон – Київ» та у зворотному напрямку. Рейси відбуватимуться у понеділок, середу і п’ятницю літаками АН-24. У компанії-перевізнику повідомили, що вартість квитка в одну сторону складатиме не менше тисячі гривень. «Якщо завантаженість рейсу збільшуватиметься, буде попит, то й ціна квитків може зменшитись», – повідомили у контакт-центрі авіаперевізника.

Днями ідею розвитку аеропорту «Херсон» підтримав і міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський під час візиту робочого до обласного центру. «Ми готові повністю підтримати розвиток аеропорту, адже у зв’язку з тимчасовою анексією Криму, окрім херсонців та гостей області, послугами аеропорту користується і більшість кримчан», – зазначив Андрій Пивоварський під час зустрічі в облдержадміністрації.

Заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан висловив сподівання на підтримку профільних міністерств у питанні розвитку внутрішніх авіарейсів через Херсон. «Єдине, що нам потрібно – це підтримка на рівні профільних міністерств, в тому числі і міністерства інфраструктури, з документальним забезпечення, а саме визнання аеропорту «Херсон» – значимим регіональним об’єктом», – заявив Вадим Чабан.

Окрім рейсів на Київ, в ОДА ведуть мову і про польоти на Львів. Однак детальнішої інформації щодо цієї ідеї поки немає.

Нагадаємо, з 29 березня 2015 року турецька авіакомпанія здійснює щоденні рейси з Херсона до Стамбула та у зворотному напрямку. Розширенням напрямків польотів з херсонського аеропорту місцева влада хоче збільшити туристичну привабливість і доступність регіону для іноземних гостей та українців з віддалених областей.

Іван АНТИПЕНКО, «День»