В Херсонській міській раді обговорили декомунізацію і відродження історичної пам’яті

25 Червня 2015 16:16
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Відбулось чергове засідання Української громади Херсонщині, в роботі якого взяв участь міський голова Володимир Миколаєнко. Основну увагу учасники зустрічі приділили організації заходів з реалізації в місті Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в України за заборону пропаганди їхньої символіки» щодо ліквідації символів комуністичного тоталітарного режиму.

Під час обговорення було зазначено, що дану роботу необхідно проводити виважено, з урахуванням історичних довідок, точки зору населення. Володимир Миколаєнко розповів присутнім, що готується розпорядження міського голови, яким буде затверджено склад робочої групи по виконанню закону про декомунізацію. «До складу робочої групи повинні увійти фахівці – історики та краєзнавці, представники громадськості, в тому числі від громадських організацій і політичних партій. Тому прошу вас оперативно надати мені пропозиції для їх включення до складу робочої групи», – зазначив Володимир Миколаєнко. Він також доповів присутнім, що міська рада планує максимально реалізувати основні завдання закону до Дня Незалежності України.

Учасники засідання наголосили на необхідності вести роботу з роз’яснення історії держави, і тому запропонували 30 червня на площі Свободи відзначити проголошення у 1941 році у м. Львові Акту Відновлення Української Держави. Було запропоновано провести флеш-моб, розповсюдити листівки, в яких розкрити значення цієї історичної події для державотворення України, а також організувати вікторину з врученням переможцям подарунків тощо.