Перший урбаністичний воркшоп в місті Херсоні

24 Червня 2015 15:21
city.kherson.ua

city.kherson.ua

На початку липня з ініціативи Департаменту містобудування та землекористування Херсонської міської ради пропонується провести перший урбаністичний Workshop м.Херсона, присвячений міським проблемам і проблемним територіям, новим підходам до «оформлення» міських громадських просторів.

Workshop являє собою дослідження, в центрі якого лежить окремо взята і неоднозначна проблема. Workshop – дослівно «робоча майстерня». Спеціальним чином організований процес роботи в групі дозволяє поглянути на неї об’ємно, з різних, часом найнесподіваніших ракурсів.

Реальне просування у вирішенні міських проблем можливе лише спільними зусиллями громадськості, професійних та експертних спільнот, бізнесменів та управлінців – представників місцевого самоврядування та державних структур.

Результатом workshop може з’явитися нове ставлення до розглянутої проблеми, що відкриває раніше невідомі горизонти її рішення і дозволяє побачити і врахувати всі підводні камені на шляху вирішення проблеми.

Другим важливим результатом, який очікується авторами та організаторами цієї програми є створення професійного співтовариства, яке змогло б об’єднати небайдужих до долі міста людей.

Для учасників херсонського workshop пропонується перелік проблемних громадських просторів міста:

– реконструкція Набережної по просп. Ушакова;

– реконструкція парку Ленінського комсомолу, зони відпочинку «Лебедине озеро»;

– реновація Міського парку;

– комплексна реновація вул. Суворова і прилеглих кварталів;

– реконструкція Привокзальної площі;

– принципи і концепція дизайну міського середовища центральної частини Херсона;

– створення історико – меморіального комплексу з включенням пам’ятника Дж. Говарду.