На Херсонщині впроваджується проект “Свобода від насильства”

24 Червня 2015 09:00
socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

Херсонщину обрано одним з десяти регіонів України для впровадження проекту “Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні”.

В рамках проекту з 02 по 06 червня 2015 року відбувся семінар-тренінг у якому взяли участь тренери від Херсонської області. Учасники тренінгу опанували навчальні програми з питань попередження насильства щодо жінок для фахівців соціальної сфери, працівників органів внутрішніх справ та працівників закладів охорони здоров’я.

Також на семінарі представлений досвід роботи громадської організації “Української фундації громадського здоров’я” з жінками постраждалими від насильства в сім’ї та корекційної програми для кривдників. Змістовно в програмах розкрито теоретичні та практичні питання з попередження насильства в сім’ї з урахуванням специфіки та компетенцій фахівців різних установ та організацій.

socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

Наступним етапом проекту стане проведення 4 тренінгових навчань для вказаних працівників за розробленими програмами. Таким чином, майже 80 фахівців у Херсонській області отримають знання та навички щодо дій з метою попередження, виявлення, механізмів міжвідомчої взаємодії у реагуванні на випадки насильства.

Як відмічає більшість експертів, небайдужість до проблеми насильства, ефективна взаємодія та вміння надати своєчасну допомогу та підтримку є важливою умовою у подоланні цього згубного явища у суспільстві, створенні сприятливих умов для самореалізації людини, вільного її волевиявлення, реалізації принципу рівних прав, свобод і можливостей для жінок і чоловіків.

Богдан Руденко, Херсонський обласний центр соціальних служб

для сім`ї, дітей та молоді