Презентовано книгу Почесного громадянина міста Херсона «Нам не потрібна війна»

23 Червня 2015 19:46
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Презентовано книгу Почесного громадянина міста Херсона, учасника визволення Херсона від фашистських окупантів у 1944 році в складі 295 Стрілкової Гвардійської дивізії Віталія Афанасійовича Рябка. До збірки «Нам не потрібна війна» увійшли твори, присвячені Херсону, рокам Другої світової війни, коханій жінці.

У презентації книги взяли участь читачі та гості Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, а також учні спеціальної загальноосвітньої школи №2, які безпосередньо долучились до підготовки видання до друку – діти готували ілюстрації, співпрацювали з видавництвом щодо оформлення книги.

Діти із неабияким інтересом слухали розповіді запрошених гостей про Віталія Афанасійовича. Спілкуючись з бойовим товаришем автора Олександром Івановичем Шевцовим та онукою Катериною Олександрівною, молоде покоління херсонців дізналось про творчий шлях поета, найяскравіші моменти його життя, події та людей, які зустрічалися на його життєвому шляху і спонукали до написання віршів. Олександр Іванович згадував про їх перше знайомство та подальшу дружбу і тісну співпрацю, а Катерина Олександрівна поділилася сімейними історіями та захопленнями дідуся.