У Голій Пристані працюють на перспективу

19 Червня 2015 09:19
khersonci.com.ua

khersonci.com.ua

Щорічна міжнародна зустріч партнерів Програми сталого розвитку сільського екотуризму в Чорноморському регіоні (Програма BST) відбулася 11 – 14 червня на базі зеленого туризму «Чайка» в Голій Пристані на Херсонщині.

Міський голова Голої Пристані Анатолій Негра гостинно зустрічав гостей із Західних та Центральних регіонів України та найчисленнішу групу представників зеленого туризму Туреччини. Серед прибулих знаходилися керівники сільських садиб, парків, виноробних закладів, представники іноземного екотуризму.

Зустріч партнерів мала на меті обмін досвідом, планування і створення сприйнятливих умов для реалізації пілотного проекту Програми шляхом співробітництва у справі розвитку сталого сільського екотуризму в Україні й Туреччині.

На перший план роботи виходили обмін досвідом та досягненнями впродовж минулого року. Для цього учасники зустрічі не обмежилися лише теоретичною частиною. Вони ознайомилися з роботою бази зеленого туризму «Чайка», «Зелених хуторів Таврії», Чорноморського біосферного заповідника, а завершили практичну частину оглядовою екскурсією по Голій Пристані, яку в якості гіда виконав міський голова А.П. Негра.

Всюди гості знаходили щось цікаве для себе, але найбільше їх вразило місто: “Як багато ви встигли зробити за минулий час! – захоплено вигукнув Ізмаїл Ментес, власник сільських садиб м. Куре. – Вам є про що розповісти людям, є що показати. Ось тільки реклама в цьому плані у вас чомусь не спрацьовує”. І справді, «уміємо працювати, та не вміємо показати»!

Як наслідок напруженої і цікавої роботи учасники зустрічі виробити план подальшої спільної ефективної діяльності громад-партнерів. Він був складений з урахуванням критеріїв сталого розвитку і погоджений з усіма. Сторони дійшли висновку про необхідність подальшої праці в інтересах розвитку екотуризму, що сприятиме тіснішим зв’язкам між країнами та регіонами.

Джерело: Херсонці