На Херсонщині родинам військових, які загинули в АТО виділять землі на морському узбережжі

18 Червня 2015 07:32
www.radiosvoboda.org

www.radiosvoboda.org

Наскільки реальним є проект, що представляли днями в облдержадміністрації, і які терміни його виконання — судити важко. Втім, голова ОДА Андрій Путілов обіцяє тримати це питання на особистому контролі. В адміністрації заявляють, що знайшли інвестора, який власним коштом підготує документацію на землю, виготовить технічну документацію на інженерні мережі, підведе магістральні мережі і впорядкує територію. Сім’ї отримають готову ділянку «під ключ». Зазначені земельні ділянки розташовані на узбережжі Азовського моря, на косі Арабатська стрілка, між селами Щасливцеве і Стрілкове за 100 — 200 метрів від води та за 20 — 25 км від районного центру — міста Генічеськ. Усього заплановано 38 ділянок по 600 квадратних метрів кожна. Для обслуговування їх у подальшому планують створити кооператив.

«Сім’я, що втратила батька, чоловіка, сина, має знати, що вона не залишилася сам на сам з горем, відчуватиме підтримку з боку влади. Тому й виникла ідея безплатно забезпечити родини загиблих земельними ділянками на березі моря з підведеною інженерною інфраструктурою і готовою документацією», — зазначив Андрій Путілов.

Щоби не виникало підозр у процесі виділення землі, обласна влада залучила для контролю КП «Оберіг» на чолі з Вікторією Вагнер — удовою загиблого бійця батальйону «Херсон» Вадислава Ковальова.

«Моє ставлення до такої ініціативи голови ОДА абсолютно позитивне. Земля на узбережжі моря — це була б значна допомога від адміністрації. На жаль, після оформлення заявок у нас стало більше загиблих, тому я думаю, що їм виділятимуть ділянки у другу хвилю, — коментує Вікторія Вагнер. — Я сподіваюсь, що цей проект дійде до логічного завершення. Землю виділили, зараз розробляється необхідна документація, але земля без комунікацій — просто територія. Тому зараз адміністрація наполягає на тому, щоб люди отримали свої наділи з підведеною електрикою і водою. Я була на тому місці, воно близько до моря, зручне для будівництва. А той, хто не в змозі чи не захоче будуватися там, може продати свою ділянку і таким чином отримати якусь вигоду».

Нагадаємо, виділення земельних ділянок для родин загиблих військових у зоні АТО, пораненим військовим та учасникам бойових дій обіцяють і в херсонській міській раді. Заплановано виділення 280 ділянок площею від 600 до 1000 кв. м. у мікрорайоні Таврійський. Як повідомили нам у міськраді, наразі 231 учасник АТО отримав дозвіл на збір документів на виділення земельної ділянки. Коли перша партія заявників підготує проекти землевідведення, на сесію буде винесено відповідний проект рішення.

Іван АНТИПЕНКО, «День»