На Херсонщині проведено курси з підготовки екскурсоводів та гідів-перекладачів

17 Червня 2015 17:06
visitkherson.gov.ua

visitkherson.gov.ua

З метою розвитку діяльності, пов’язаної з наданням на території Херсонської області послуг туристичного супроводу з 30 квітня по 17 червня 2015 року відбулись курси підготовки фахівців туристичного супроводу за напрямом «Екскурсовод», «Гід-перекладач» (на виконання угоди між Департаментом зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів обласної державної адміністрації та Державним підприємством «Навчально-консультаційний центр по туризму» при Міністерстві культури України).

В рамках навчальної програми слухачі курсів у складі 12 осіб ознайомились з новітніми методиками підготовки та проведення екскурсій, отримали знання з історичного краєзнавства та культурного надбання Херсонської області, взяли участь у майстер-класах з організації екскурсійного обслуговування, тренінгах з особистісного розвитку, роботою з клієнтами, ознайомились з туристичними об’єктами області, тощо.

17 червня 2015 року в м.Херсоні відбувся іспит слухачів курсів підготовки фахівців туристичного супроводу за напрямом «Екскурсовод», «Гід-перекладач». На іспиті слухачі курсів презентували розроблені екскурсії по місту та області за наступною тематикою: «Херсон, якого ви не знаєте», «Німецький слід в Херсоні», «Навчальні заклади Херсона», «Історія однієї вулиці: вчора, сьогодні, завтра», «Винний тур по Херсонщині», «Херсон купецький», «Забалка: Херсонський анклав з особливим устроєм», «Художники Херсонщини», «Легенди та міфи старого Херсону», «Меценати Херсона», «Херсон – місто романтичних історій та дивовижних пригод», «Гопри – водна прогулянка».

Завдяки проведенню курсів з’явились нові сертифіковані екскурсоводи та професійні гіди-перекладачі з англійської та німецької мов.

Випускники курсів отримали Свідоцтво про навчання за напрямом «Екскурсовод» та «Гід-перекладач» видане Державним підприємством «Навчально-консультаційний центр по туризму», ідентифікаційну картку фахівця туристичного супроводу. Також дані фахівців туристичного супроводу включено до регіонального реєстру фахівців туристичного супроводу Херсонщини та буде розміщено на сайті курсів www.guides.org.ua.