Херсонські волонтери передали бійцям ДУКу КамАЗ

11 Червня 2015 10:44
vk.com

vk.com

Вантажівку подарував приватний підприємець із Чаплинки Ігор Брагінець, а волонтери з Херсона Артем Яковлєв і Валентин Чесноков доставили її під Маріуполь на військову базу Правого сектору. Окрім самого авто небайдужі люди зібрали різні побутові речі для бійців, а Ігор Брагінець до КамАЗу завантажив ще й понад 100 літрів соняшникової олії.

«Ігор вже не вперше допомагає нашим військовим продуктами та іншими необхідними речами, ніколи не відмовляє, якщо його просять. А тепер сказав, що має вантажівку, яку мало використовує і готовий передати її на фронт. Я запитав у бійців 8-ї роти ДУКу, які виконують завдання в секторі М, чи потрібна їм така техніка. Вони підтвердили, сказали, що з транспортом мають постійні проблеми, бо незабезпечені ним від держави, — коментує волонтер Артем Яковлєв. — Також нас попросили додатково забронювати КамАЗ. На жаль, із цим завданням ми не впоралися, але вже в Маріуполі роботи по металу виконають якісно. На місці хлопці машину оглянули, вона в хорошому стані, задоволені. Кажуть, що тепер буде простіше висуватись на ротацію і здійснювати габаритні перевезення».

За словами Артема, бійці, з якими він спілкувався, щойно повернулися з тижневої зміни під Широкине. Там, кажуть вони, бої не припиняються, їх постійно обстрілюють, останнім часом — дедалі більше з важкого озброєння. «Але позиції вони тримають, духом не занепадають, — додає Артем. — Єдине, за що турбуються, так це за вчасну підмогу Збройних сил, яка може бути необхідною будь-якого моменту. Адже Правий сектор, «Донбас» і «Азов», які стоять там на передовій, довго не стримають імовірного наступу ворога. А звідти до Маріуполя — шість кілометрів».

Іван АНТИПЕНКО, «День»