У Херсоні відбудеться ІІ Балтійсько-Чорноморський економічний форум

1 Червня 2015 11:30

1390216694_herЗахід проанонсував міський голова Херсона Володимир Миколаєнко під час останньої прес-конференції. За його словами, форум, що відбудеться 18 червня, повинен стати поштовхом для спільної діяльності бізнесменів з Херсонщини та сусідні і дружніх Україні держав. Тому в такому заході зацікавлені як господарі форуму, так і його гості.

«Сьогодні як ніколи важливо демонструвати всій країні, всьому світу, що в складний період Херсон не припиняє розвиватися, а херсонці — діяти. Наше сьогодення треба використовувати не як виправдання для бездіяльності, а як додатковий стимул, — заявив Володимир Миколаєнко. — Спочатку минулого літа мною було проведено спільний брифінг з почесним Консулом Литви Віктором Поповим, під час якого було оголошено деякі прерогативи співпраці між Херсоном, його структурними підрозділами, місцевим бізнесом та аналогічними структурами Литви… Було проведено великий обсяг роботи. Спираючись на допомогу наших литовських друзів, наша делегація їздила до Вільнюса, Клайпеди, Каунаса, ми приймали литовських колег у Херсоні. Зустрічались з представниками інших країн. Служби міськвиконкому разом з представниками депутатського корпусу та громадськості досить детально відпрацьовували проекти, які планувалось винести на зазначений економічний форум».

На сьогодні відпрацьовано програми п’яти секцій форуму. Надходять підтвердження участі у форумі представників великого бізнесу, посольств та консульств, міських голів, представників міжнародних банків то донорських структур. Планується, що Херсон прийматиме гостей Литви, Грузії, Болгарії та інших країн. Зокрема, в програмі форуму підніматимуться такі теми: розвиток транспортно-логістичного комплексу, енергозбереження, туристично-рекреаційна сфера та охорона культурної спадщини, соціальна адаптація тимчасових переселенців. Цього року Балтійсько-Чорноморський економічний форум вирішили об’єднати з популярним музичним фестивалем «кРок у майбутнє». Місцеві і закордонні рок-гурти виступлять у Херсоні ввечері 18 червня на набережній парку Слави.

«Херсон — це завжди була й буде територія миру та єдності. Саме під таким гаслом ми повинні продемонструвати всій Україні, всій Європі, що в наше місто, розвиток його економіки, інфраструктури можна впевнено вкладати інвестиції», — підсумував Володимир Миколаєнко.

Іван АНТИПЕНКО, «День»