Микола Томенко: Україна приречена піти шляхом створення професійної армії

29 Травня 2015 20:01

IMG_7387

Народний депутат України, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко під час свого перебування на Херсонщині відвідав сьогодні військову частину 11-ї окремої бригади армійської авіації. Спілкуючись з солдатами, він сказав, що був і залишається на позиції того, що в Україні повинна бути створена професійна армія.

«Ми повинні зробити професію військового соціально успішною, престижною і відновити інфраструктуру військових містечок», – зазначив М. Томенко.

Натомість, за його словами, не можна допускати ситуації, коли військові займаються будівництвом, комерцією, сільським господарством чи бізнесом. «На сьогодні не так вже й багато військових частин, які повинні бути відбудовані і відновлені не за рахунок благодійної допомоги, а за рахунок відповідного фінансування Міністерства оборони. Водночас, очевидно, що в Міноборони досі немає належного розуміння і системи роботи, оскільки ті об’єкти, де зараз проживають і тренуються військовослужбовці, м’яко кажучи, далекі від умов ХХІ століття», – зауважив М. Томенко.

На його думку, це можна зупинити лише за умов, коли в Україні буде чітко визначена стратегія формування професійних Збройних сил України і будуть вкладатися кошти в постійнодіючі військові центри з відповідною і належною інфраструктурою. Натомість сьогодні орієнтація робиться на мобілізацію призовників та допомогу місцевого бізнесу.

Представники Фонду «Рідна країна» вже неодноразово допомагали військовим 11-ї окремої бригади армійської авіації. Зокрема, в сьогоднішній приїзд засновник Фонду Микола Томенко передав літні берці для солдат, спортивний інвентар та продукти.

Фото Тараса Букрєєва