Улітку до узбереж Чорного й Азовського морів ходитимуть додаткові потяги

22 Травня 2015 11:12
www.gazeta.lviv.ua

www.gazeta.lviv.ua

Про це розповів начальник управління громадських зв’язків Херсонської міської ради Станіслав Трошин. За його словами, відкриття нових рейсів стало можливе завдяки ініціативі херсонської мерії, яка звернулася з відповідним проханням до керівництва української, білоруської і литовської залізниць. Відтак, з 15 червня до 31 серпня цього року Білоруська залізниця призначає новий поїзд міжнародних ліній №284/283 Барановичі – Мінськ – Херсон. Склад відправлятиметься з Барановичів та Мінська по непарних числах, з Херсона – по парних. Час відправлення зі станції Барановичі-Поліські – 11.11, зі станції Мінськ-Пасажирський – 13.47. Прибуття в Херсон – о 12.52 наступної доби. У зворотному напрямку поїзд вирушатиме з Херсона о 15.20 і прибуватиме до Мінська о 13.39, а в Барановичі – о 16.24. Поїзд матиме зручну стиковку з експресом Вільнюс – Мінськ, завдяки чому мешканці Литви також зможуть зручно дістатися українських курортів.

«Минулого року, коли тільки починався туристичний сезон, херсонська мерія звернулася до «Укрзалізниці» з проханням перерозподілити туристичні потоки завдяки відкриттю додаткових рейсів на Херсон. Це принесло свій результат і ми вирішили продовжити таку практику, – коментує Станіслав Трошин. – На узбережжя Херсонщини часто приїздять гості з Білорусі і Литви, тому ми звернулися до управління залізниць цих країн з метою призначення міжнародного потягу. Наша делегація була в міністерстві транспорту Литви, де, крім іншого, нас наштовхнули на думку, що чимало мешканців Литви для поїздок в Україну і Росію так чи інакше використовують білоруську залізницю, завдяки експресам Вільнюс – Мінськ. Днями ми отримали позитивну відповідь від білорусів про призначення нового потягу до Херсона. А оскільки Барановичі – це ворота до Гродненської і Брестської області, а окрім Мінську цей потяг проходить ще й Гомель, то фактично майже всі білоруси, при бажанні, можуть потрапити на південь України. Сподіваюсь, цьогоріч ми зустрінемо багато гостей з цих країв і їм сподобається відпочивати на Херсонщині. А якщо потяг знайде свого користувача і буде популярним, його робота може бути продовжена».

Окрім цього, як повідомляє офіційний сайт Білоруської залізниці, з 1 червня продовжено маршрут поїзда №100/99 Мінськ – Запоріжжя до станції Новоолексіївка, що дозволить пасажирам доїхати до курортів Азовського моря. По даному маршруту поїзд курсуватиме все літо до 1 вересня.

Іван АНТИПЕНКО, «День»