Українські вояки замовляють херсонським волонтерам вірші про кохання

21 Травня 2015 10:33
www.ipnews.in.ua

www.ipnews.in.ua

Центр збирання літератури для прикордонників та українських військових, котрі виконують бойові завдання на тимчасовому кордоні з окупованим Кримом, відкрився на базі обласної наукової бібліотеки Херсона.

Звідси вже відправили у частини понад тисячу книжок, причому частину їх принесли самі ж читачі – прості городяни. Директор бібліотеки Надія Коротун каже, що лише від них надходить близько ста книжок на місяць, та ще й найбільша у регіоні книгозбірня ділиться своїми фондами, підбираючи літературу на замовлення захисників України. До речі, зараз у них в пошані аж ніяк не бойовики чи детективи (таких сюжетів і в реальному житті забагато), а любовна лірика наших сучасних поетів – її замовляють найчастіше, діляться досвідом волонтери.

Що ж до наукової бібліотеки, то через подаровані військовим книжки її фонди не збідніють. Адже цьогоріч з обласного бюджету вона отримала на закупівлю нової літератури з обласного бюджету сто тисяч гривень – вдвічі більше, ніж у минулі роки. І уклала угоди з цілим рядом вітчизняних видавництв на закупівлю їхньої продукції за ціною виробника, тобто втричі дешевше, ніж у магазинах. Завдяки цьому нинішнього року зібрання найбільшої бібліотеки краю поповниться ще тисячею примірників художніх та науково-популярних творів та історичних розвідок.