Сьогодні в Херсоні Сергій Жадан презентує нову книгу

13 Травня 2015 10:51

LRhtOvCXCWsСьогодні, 13 травня, 2015 року у Херсоні Сергій Жадан прочитає вірші з нової книжки «Життя Марії».

Протягом березня-травня Сергій Жадан разом із президентом MERIDIAN CZERNOWITZ Святославом Померанцевим побувають у всіх обласних центрах України – від Ужгорода до Харкова, від Києва до Одеси. У кожному з міст відбудуться три заходи – виступ перед студентами місцевих університетів, прес-конференція для регіональних ЗМІ, а також дискусія-презентація книжки. Окрім того, заплановано відвідати прифронтові міста.

На думку автора, подібні заходи важливі якнайперше тому, що змінилась країна, змінилось повітря: «У ньому надто багато швів та розривів. Їх потрібно чимось заповнювати. Можна спробувати заповнити їх віршами».

Розклад подій у Херсоні 13 травня:

14:00 – зустріч зі студентами у  Херсонському національному технічному університеті (м. Херсон, Бериславське шосе, 24), І корпус.

16:00 – прес-конференція у концеренц-залі «Конгрес» (м. Херсон, вул. Радянська, 7). Акредитаційна заявка для представників ЗМІ – за посиланням: http://www.ex.ua/210958702436

18:30 – презентація-дискусія у Херсонському державному будинку художньої творчості (м. Херсон, вул. Суворова, 3), вхід 40 грн.

Частина коштів буде передана на потреби АТО.

«Життя Марії» – нова книжка віршів та перекладів Сергія Жадана. Вона містить 80 текстів: 60 віршів самого автора і 20 перекладів поезій Чеслава Мілоша. Вірші написані та перекладені переважно протягом останнього року. За словами Сергія Жадана, ця книжка про любов і ненависть. «Вона особлива тим, що писалась як щоденник за доволі короткий термін. Відрізняється особливо контрастним поєднанням внутрішнього та зовнішнього, світлого та темного».

З питань придбання квитків звертатись за телефоном 066-657-10-36 (Євгенія Вірлич) або до антикафе «Шаттл» (м. Херсон, вул. Фрунзе, 3).