Постачальником спецвиробів для снайперів став херсонський завод

13 Травня 2015 12:13
militarist.ua

militarist.ua

Унікальне оборонне замовлення виконав Херсонський механічний завод.

Для спецпідрозділів місцевої міліції, які виконують бойові завдання у зоні АТО та на кордоні з окупованим Кримом тутешні фахівці налагодили випуск спеціальних кронштейнів для кріплення оптичних прицілів на стрілецьку зброю. Адже вони в польових умовах часто виходять з ладу, і нову деталь доводиться чекати тижнями, якщо не місяцями, оскільки подібну техніку в Україні не виготовляють, а з-за кордону вона йде довго. Та ще й потребує розмитнення – а це додаткові витрати часу та коштів. Тому попит на подібну продукцію в армії та міліції величезний, а задовольняти його практично нікому.

– За наданим зразком ми спершу випустили експериментальну партію кронштейнів до оптичних прицілів. Вони пройшли випробування в умовах практичних стрільб, і там були виявлені певні дрібні недоліки конструкції. Тільки після того, як їх усунули, наші спеціалісти запустили у виробництво тридцять кронштейнів. Їх уже передали в розпорядження обласного управління МВС, – розповів генеральний директор підприємства Станіслав Путілов.

Замовлення для міліції (до речі, вже не перше) майстри Херсонського механічного заводу виконали безкоштовно. Хоча на ХМЗ кажуть: могли б запустити виробництво кронштейнів для оптичних прицілів у серію – було б відповідне замовлення від концерну «Укроборонпром» чи безпосередньо від армійців та правоохоронців. Але вони поки що відсутні.