Херсонські школярі зустрілися з бойовим офіцером

13 Травня 2015 16:00

Днями у Херсонській спеціалізованій школі №30 відбувся патріотичний виховний захід приурочений 70-ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі. Херсонський представник Фонду Миколи Томенка “Рідна країна” Михайло Линецький сприяв зустрічі командира батальйону охорони військового аеродрому підполковника Ігора Зосименка з учнями навчального закладу.

FullSizeRender (1)

Учні 4-х класів влаштували святковий концерт, розповідали вірші, співали пісні, а також показали уривок з патріотичної вистави. Комбат був розчулений та здивований високим рівнем патріотичного виховання школярів. У свою чергу офіцер розповів дітям про батальйон, який очолює, про бойовий шлях військової частини від Другої світової війни до сьогодення, зокрема згадав про участь військовослужбовців полку армійської авіації у війні в Афганістані. Детально Ігор В’ячеславович зупинився на сьогоднішніх подіях в нашій країні, розповів як його бійці захищають суверенітет України на сході держави та пильнують кордон з тимчасово окупованим Кримом. Крім того, він провів паралелі між подвигами дідів та прадідів у Другій світовій війні та звитягою українських солдатів сьогодні.

FullSizeRender

«Захист своєї країни є, в першу чергу, обов’язком усіх справжніх патріотів нашої держави, усіх справжніх чоловіків, бо держава – це сім’я, а сім’ю необхідно захищати чоловікам», – наголосив комбат. Також він додав, що з таким тилом нічого не страшно, а підтримка дітей дуже важлива й допомагає переносити бійцям усі складнощі військової служби.

FullSizeRender (2)

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”