«Лава примирення» у Каховці встановлена!

12 Травня 2015 09:12

У каштановій алеї Набережної, що неподалік приміщення міської ради ветеранів, зібралися представники різних поколінь і соціальних верств каховчан. Зібралися заради неординарної події: відкривали «лаву примирення» — чудовий витвір мистецтва каховських ковалів, яку вони виготували і встановили для своїх земляків за власний кошт.

kahzorya.org.ua

kahzorya.org.ua

Крім того, що ця обновка, безперечно, прикрасить Каховку, додасть ще один миловидний куточок для відпочинку, вона також має і великий символічний сенс. Заради миру і спокою в країні й місті, кожному ця лава має нагадувати, що будь-які конфлікти та непередбачувані ситуації не можна вирішити за допомогою агресії, а лише шляхом толерантності, взаємодопомоги та примирення.

Після відкриття лави та щирих слів з боку представників громади та влади, міський голова Олександр Карасевич вручив подяки авторам лави Дмитру Шульгіну та Констянтину Гребеню – «за участь у громадському житті міста, активну громадську позицію, патріотизм та з нагоди відзначення 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні». Також, мер висловив вдячність і Марковцу Андрію, котрий допомагав ковалям на етапі встановлення лави. А маленький вихованець вокальної студії міського Палацу культури «Меліоратор» Арсеній Пастушенко заспівав пісню про солдата, про мир, про любов і вірність.

Крім чудового металевого «мережива», лава має ще одну «родзинку» — її сидіння зігнуте  до середини. Так зроблено навмисно – навіть, якщо ви сядете на неї, будучи в образі один на одного, нахил сидіння сам «примирить» вас, наблизивши вас один до одного. А чарівна аура довкілля та добрий задум авторів, будьте певні, зроблять все, щоби знову близькими стали й ваші душі.

Приємного примирення, земляки! І велика вдячність нашим молодим ковалям!