Сьогодні в Херсоні відбудеться інтерактивна дискусія “Чому нас роз’єднала Перемога?”

6 Травня 2015 10:24
www.facebook.com

www.facebook.com

Спільнота “Інформаційний простір Херсонщини» запрошує до участі в інтерактивній дискусії “Чому нас роз’єднала Перемога?”

У 2015 році минає 70 років із закінчення Другої світової війни. Радянський Союз, як один із учасників цієї війни, та сучасна Росія, як послідовник та нащадок Радянського Союзу, вважає дату 9 травня особливою. В Сполучених Штатах Америки 9 травня не відзначають, а 8 травня називається “День Перемоги в Європі”, так само, як і у Великобританії, як члена антигітлерівської коаліції. Загалом в європейських країнах, які брали участь у тій кривавій війні, в тому числі і в Німеччині, 8 та 9 травня відзначають як Дні пам’яті і примирення.

Чому так сталось? Чому одна й та сама історія по різному трактується окремими дослідниками та навіть цілими країнами? Як це використовувалось та використовується в пропаганді, з якою метою? Звідки взялась “георгіївська стрічка” та “червоний мак”? На ці питання ми намагатимемось знайти відповіді в ході інтерактивної дискусії.

Спеціальні гості інтерактивної дискусії “Чому нас роз’єднала Перемога?” :
– кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та методики її викладання Цибуленко Геннадій Володимирович.
– співробітник Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Зайченко Олег Григорович.

Після завершення інтерактивної дискусії та перерви на каву-брейк відбудеться показ фільму «Війна за власний рахунок» (2014) режисера Леоніда Кантера у дискусійному кіноклубі бібліотеки №3 (за місцем проведення заходу).

Інтерактивна дискусія відбудеться за адресою: м. Херсон, вул. Робоча, 76-а (бібліотека-філія №3). Початок 6 травня, у середу, о 14:00. Вхід вільний.

Запрошуємо блогерів, журналістів, молодь, громадських активістів та усіх, кому тема є цікавою. Захід проходить за підтримки Центру сприяння інформаційним технологіям (http://csit.org.ua/) та Бібліотеки-філії №3 Херсонської централізованої бібліотечної системи.

*З будь-яких питань щодо заходу телефонуйте за номером: 066 418 28 07 (Наталя Ткачова).

Подія у соціальній мережі facebook