Херсонець створив “Музей тоталітаризму” [Відео]

5 Травня 2015 11:46

Херсонець Віталій Трибушний вирішив нагадати людям про злочини комуністичного режиму. Для цього на території своєї садиби створив “Музей тоталітаризму”. Експонати збирав понад 25 років.

Колекція – як доказ існування радянських тоталітарних культів. Для незвичного музею місцевий лікар Віталій Трибушний збирав радянські артефакти з 1989 року. Ленін намальований, зліплений та сфотографований. Саме цій історичній постаті присвячена левова частина експозиції.

Та й сам музей відкрили на день народження Ілліча – 22 квітня. Майже на кожній інсталяції є предмети радянської епохи і табличка з цитатою Леніна. Кожна робота має свою історію.

Незвичайну колекцію херсонець почав збирати під впливом драматичних подій останніх років існування СРСР. Щось, купував, щось знаходив, а щось — дарували друзі. Аби розмістити весь цей крам, у власній садибі збудував спеціальне приміщення. Відтоді сюди почали приходити херсонці та гості міста.

Для охочих поринути у комуністичну епоху власник музею проводить безкоштовні екскурсії. Каже, і надалі зберігатиме пам’ять про ті страшні часи, аби вони більше не повторилися.